Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/tuusplan/public_html/includes/menu.inc).

TUUSPLAN OHJAUSJÄRJESTELMÄ


Modulaarinen

Alhaiset kustannukset

Helppokäyttöinen


TIETOA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ

Tuusplan -ohjausjärjestelmä on PC-pohjainen automatiikka, joka käyttää QNX –käyttöjärjestelmää. Se tekee automatiikasta vakaan, kymmenen vuoden ajan käytössä olleet Tuusplan –järjestelmät eivät ole koskaan pysähtyneet käyttöjärjestelmän kaatumisen takia.

Koska QNX –käyttöjärjestelmä on reaaliaikainen ja luotettava, sitä käytetään muun muassa teollisuus- ja ajoneuvoautomaatiossa, Internet -verkkolaitteissa, lääketeollisuudessa, sotateollisuudessa ja NASA:lla.

Tuusplan- ohjausjärjestelmällä voidaan saavuttaa jopa 20% täyttöasteen kasvu. Lisäksi voidaan suorittaa erityisesti lajittelulaitoksissa tarvittavia raskaita ja monimutkaisia laskutoimituksia, koska teollisuus PC:n laskentateho on moninkymmenkertainen logiikkaan verrattuna.

Käyttöliittymät suunnitellaan käyttöhenkilökunnan kanssa yhteistyössä, näin saadaan räätälöidyt ja tehokkaat käyttöliittymät.

Modulaarinen

Tuusplan -automatiikassa käytetään pääasiallisesti Profibus –kenttäväylää, johon voidaan helposti lisätä tarvittavia moduleita. Tuusplanin käyttämät Beckhoff I/O modulit ovat edullisia ja hyvälaatuisia ja komponenenttivalikoima on laaja, kaikkiin kohteisiin löytyy sopiva moduli. Uusien komponenttien, mittareiden, leimalaitteiden, ym liittäminen Tuusplan –automatiikkaan on helppoa, nopeaa ja edullista, samoin mekaanisten muutosten tekeminen.

Alhaiset kustannukset

Tuusplanin PC –automatiikka on edullinen verrattuna logiikkaan, sillä PC –teknologian hankinta-, ylläpito- sekä varaosakustannukset ovat alhaiset, myös pieniin teollisiin prosesseihin. Automaatiosovellukset ja käyttöliittymä pyörivät samassa PC:ssä, ei tarvita erillistä valvomo PC:tä, säästetään kustannuksia.

On vain yksi ohjausjärjestelmä ja yksi ohjelmoija voi tehdä muutoksen sekä automaatioon, moottorien ohjaukseen, käyttöliittymään että raportointiin.

On vain yksi järjestelmä ylläpidettävänä, eikä laitoksessa tarvita kahden järjestelmän varaosia.

Etäkäyttö

Internet -etäyhteys laitoksen automatiikkaan mahdollistaa ohjelmamuutosten tekemisen Tuusplanin toimistolta, tämä säästää aikaa ja kustannuksia.

Tuusplan -automatiikan käyttöliittymät eivät rajoitu tiettyyn pisteeseen teollisuuslaitoksella, vaan voivat olla myös toimistolla, kannettavassa PC:ssä työmatkalla, toisella laitoksella tai vaikka työnjohtajan kotona.

Tapahtumia tai hälytyksiä voidaan lähettää Tuusplan -automatiikasta myös tekstiviestillä tai sähköpostilla valvojan matkapuhelimeen.

Raportointi

Tuusplan -automatiikasta lähetään tapahtumia tietokantaan raportointia varten. Jos laitoksia on useita, voidaan kaikkien laitosten tiedot kerätä yhteen tietokantaan, josta voidaan tehdä raportteja laitoskohtaisesti tai kaikista laitoksista yhteensä.

Myös rajapinnat erilaisiin tuotannonohjausjärjestelmiin ovat olemassa. Tapahtumat raportoidaan tietokantaan, josta niistä voidaan tehdä monipuolisia raportteja.

PC- tekniikan edut

Tuusplanin PC –automatiikalla toimilaitteiden portaaton säätö on helppoa ja optimaalinen säätö antaa prosessista optimaalisen tuoton.

Automatiikan ohjausohjelmien ja käyttöliittymän välillä voidaan siirtää saumattomasti rajaton määrä tietoa.

Automatiikan ohjausohjelmista mahdollisuus tehdä logi. Logia voidaan tarkastella myöhemmin esimerkiksi virhetilanteita selvitettäessä.

PC:hen asennetaan vain yksi sovellus käyttöliittymää varten. Käyttöliittymän voi saada mihin tahansa PC:hen, jossa on Windows -käyttöjärjestelmä ja verkkoyhteys laitoksen automatiikkaan. Mikäli laitoksia on useita, samalla sovelluksella saa kaikkien laitosten käyttöliittymät yhdelle PC:lle.

Liitynnät

Automatiikkaan voidaan liittää erilaisia leimasimia, laserscannereita, älykameroita, erilaisia mittareita ja antureita. Jokaiselle liitettävälle laitteelle on automatiikassa oma sovellus.

Automatiikkaan voidaan liittää erilaisia mitta-, toimilaitteita ja antureita sarjaliikenteellä, Ethernet –verkolla tai Profibus –kenttäväylällä.